Du har formentlig allerede stiftet bekendtskab med ægteparret fra Nibe, Saif Aldeen og Zahr Miro (som ikke vil fotograferes J ).
Du har helt sikkert hørt om Saif fra Syrien og hans verdensomtalte spil Syria Go – udvikling af det i sommeren enormt populære spil – Pokémon Go – hvor forholdene fra spillets virtuelle spilverden er ført sammen med krigens tragiske forhold og barske virkelighed i Syrien. Hans holdning om, at du som ny medborger selv skal være parat til at indvie danskerne i din historie og din baggrund har han dermed selv gjort et aktivt forsøg på igennem Syria Go.
Samtidig har parret udstillet deres billeder af Syriens kvinder og børn både sammen og hver for sig forskellige steder i Aalborg kommune.

Parret har netop fået opbygget sig et dansk netværk blandt andet ved egen indsats og gennem deres interesser og karrierer.

– De inspirerer andre, mener Benthe., og understreger viljen til at ville blive en del af det danske samfund og skabe sig et liv i Danmark hos Saif.

Ved hans første udstilling i Folkekirkens Hus, skulle han egentlig skulle have øvet sin tale på dansk med Benthe, men hun blev forsinket, og de nåede det ikke, men alligevel insisterede han på at gennemføre talen alene. Han syntes, det ville være mærkeligt ikke at forsøge at tale dansk ved en udstilling i Aalborg, som han siger. Den sproglige udvikling, som Benthe fortæller om, oplever man selv med det samme, når man snakker med ham.

Man er ikke i tvivl om, at Benthe er glad på parrets vegne over deres store succes og store produktivitet her i Danmark – at de involverer sig i og selv skaber mange spændende projekter. Hun synes, det er vigtigt at fortælle, hvor aktive parret egentlig er, fordi det ikke nødvendigvis altid er sådan, påpeger hun.

At Saif er en mand med ambitioner, er Benthe ikke i tvivl om, og det er intervieweren heller ikke, når den syriske mand fortæller om sig selv.

– Jeg er uddannet elektroingeniør i Syrien – men efter det har jeg besluttet at læse til grafisk designer og jeg arbejder som det nu web og grafisk designer. Syria Go er et af mine projekter – og jeg har haft tre udstillinger her i Danmark – og der kommer en ny udstilling i næste måned i Folkekirkens Hus, fortæller Saif stolt.

Det er hans motivation – at fortælle os om krigen fortalt fra børnenes perspektiv – de ofre, som vi ofte glemmer, når vi diskuterer krigen, kan man måske tilføje.

Det samme gælder Zahr, uddyber Benthe – som da Zahr skulle have undervist i to kunstfag på AOF, som så ikke blev til noget.

– Så gik du selv hen til en lokal børnehave i Nibe og spurgte, om de ikke havde brug for en praktikant. Så udover Sprogkurset og MGK (forberedende grundkursus til Kunstakademiet i Nordkraft), så går du også er praktikant i en børnehave to gange om ugen, påpeger Benthe.

De fortæller, at hun på samme tid har hjulpet som hjælpeunderviser dette semester i kunstfag bl.a. i akvarel, som hendes arbejdspraktik.

– Men nu fokuserer jeg på sprog- og kunststudierne, fortæller Zahr.

Hun maler billeder fra krigen – gerne med kvinder og børn som motiver. Det kvindelige perspektiv er noget, der for alvor motiverer hende. Krigen var blandt andet med til at sætte en stopper for hendes studieliv, forklarer han. Hun har fået stor opmærksomhed omkring sine billeder og har udstillet forskellige steder i Aalborg kommune blandt andet på Trekanten, kulturhuset i Aalborg Øst, hvor hun i efteråret havde fernisering.  Hun har snart fernisering på sin nye udstilling i Folkekirkens Hus overfor Budolfi Kirke, – med fokus på Syriens børn og krigen, forklarer hun. Der skal sendes en opfordring til at besøge udstillingen herfra.