Mange unge flygtning ønsker jævnaldrende netværkspersoner. Og Line Nibe fra Aalborg ved af egen erfaring, hvor meget det kan betyde, at mødes med folk på ens egen alder.

Line er medlem af styregruppen bag ”Netværkspersoner” , og hun har en ambition om at få flere unge med i arbejdet.

Derfor overvejer hun at lave en Facebook-side for unge netværksperson i Aalborg og omegn, for at skabe en fællesskab i form af fællesmøder, kaffehygge, frivilligmøder osv. og dermed nogen i samme båd at dele det med.

Hun anbefaler andre at gå ind i det, hvis man f.eks. elsker mennesker og er en åben person af natur.

– Jeg synes bare, at man skal gøre det, mod eller ej. Jeg synes, at man skal springe ud i det. Jeg kan varmt anbefale det, hvis man bare er en lille smule interesseret, så synes jeg bare, at man skal prøve det, siger Line.

Line fortæller, at hun selv tilbød at lave aktiviteter som netværksperson sammen med en anden person i Aalborg området med fokus på kulturel interesse og udveksling og dermed kom ind i arbejdet.

– Jeg bliver boostet af indtryk fra andre kulturer og ved at høre om andres liv og historier end fra dem som vi allerede kender her fra vores eget liv og hverdag.  Jeg har lyst til at møde folk fra en anden kultur og et andet land – at udvide min egen horisont, som Line siger.

Derfor har hun tilbudt nogle af Tesfalems (som hun er netværksperson for) venner at de kan deltage i deres møder, hvis de ønsker det. Line mener, at man som ung man kan tilbyde mere gejst og inspiration til andre unge, og man kan tilbyde sin nye ven at besøge steder, hvor andre unge også kommer– at blive en del af det lokale miljø i den by, som man bor i.

Udfordringer

Det kan være en udfordring at sidde med et menneske, der har sin familie spredt rundt i verden – og som gerne vil have den samlet her i Danmark og starte et nyt liv.

Det kan være svært ikke at blive involveret og påvirket af det, og samtidig kommer nemt til blive indviet i nogle svære processer, som man slet ikke kender til som dansker. Man vil også møde nogle sproglige udfordringer.

I Lines tilfælde har de kunnet hente hjælp hos Tesfalems lillebroder,  som nærmest snakker flydende dansk. Ellers bruger de Google Translate på telefonen, den er han god til at bruge som hjælp.

Og heldigvis sker der også fremskridt sprogligt for Tesfalem – hvilket gør at han åbner sig mere op, specielt hvis man spørger ind til hans liv i Eritrea og om landet og kulturen der.