NETVÆRKSVENNER

Har du overvejet, om det kunne være noget for dig at få en flygtningeven? Hvis ja, vil vi gerne invitere dig til et informationsmøde, hvor vi taler lidt mere om, hvad et sådant engagement betyder, og hvad det kræver. Vores formål er at medvirke til god integration, så flygtningen bliver i stand til at klare sig selv i det danske samfund. Vi giver hjælp til selvhjælp – og skaber venskaber på tværs af kulturer. Hvis du vil vide mere, så send en mail til:

Navn: Winnie Lauritzen
Mail: winnie@lauritzenpost.dk

Køkkenhaver

Er du vild med lys, luft og natur, så er det lige noget for dig at blive frivillig i vores Køkkenhaver, som ligger i Nørresundby og Nørholm. Du vil lære forskellige nationaliteter at kende, og det er både mænd, kvinder og børn, som er aktive i haverne. Der er brug for hjælp til mange praktiske opgaver: vejlede og hjælpe til med opdyrkning af arealer, bruge fræser, reparere drivhus, rydde op, vejlede i dyrkning af grønsager under danske klimaforhold, indrette redskabsskur, vejlede i dyrkning af grønsager efter danske årstider. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt med hyggen omkring kaffebordet, hvor snakken går om løst og fast. Du kan sende en mail til: haveamba.lc@gmail.com for at erfare mere.

Jobklubben

Det kan være svært at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked, når man kommer til landet som flygtning. Du kan hjælpe med at realisere dette i vores Jobklub hver torsdag kl. 15-17. Her kan flygtninge henvende sig for at få hjælp til at skrive ansøgninger, udarbejde CV mv. Nogle gange ydes der hjælp til at komme i et praktikforløb, der i videst muligt omfang bygger på erfaringer og kompetencer fra hjemlandet og evt. fra Danmark. Fælles for alle er, at der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes ønsker og kvalifikationer. Man skal helst have en fast frivilligvagt hver uge for at lære borgerne godt at kende. Jobklubben ligger i tilknytning til Café Smukke Kulturer, hvor man kan få en kop kaffe/te og en bid brød. Adresse: Danmarksgade 52, 9000 Aalborg. Kontakt til: hans.rosendahl.frejlev@gmail.com

CAFÉ SMUKKE KULTURER

I en verden fyldt med mange udfordringer kan det være en befrielse med en pause. I Café Smukke Kulturer, som ligger i Danmarksgade 52, 9000 Aalborg, er der plads til alle, og du kan være med til at gøre en forskel for mange mennesker, som her får en pusterum fra hverdagen. Hver uge kommer ca. 50 gæster fra alverdens lande og kulturer. Der serveres kaffe, te, saft, brød, kage og frugt, og det hele er gratis. Der er åbent hver tirsdag og torsdag kl. 16-19, men det er nødvendigt med frivilligt arbejde kl. 15-20. Normalt har man en vagt på 2,5 timer, og det er bedst at komme hver uge for at opbygge en tillidsrelation til brugerne. Man er meget velkommen til at tage fulde vagter på 5 timer og også komme både tirsdag og torsdag.
Vagterne fordeler sig således:

Tirsdag eller torsdag, kl. 15-17.30: Klargøring i køkkenet kl. 15-16 + cafévagt
Tirsdag eller torsdag, kl. 17.30-20: Cafévagt + oprydning kl. 19-20

Send en mail til: a_cornean@yahoo.com Vi glæder os til at møde dig.

Dette skal du være opmærksom på, hvis du modtager offentlige ydelser – tryk her

 

SOM FRIVILLIG GØR DU EN FORSKEL!