Ca. 150 flygtninge sidder lige nu rundt omkring i Aalborg og håber at komme i kontakt med en dansk netværksperson eller familie.

Derfor vil vi i FrivilligAalborg (en del af Dansk Flygtningehjælp)  meget gerne i kontakt med Aalborgensere, som har lyst til at møde nogle af de flygtninge, som er kommet til kommunen.
Vi samarbejder med Dansk Røde Kors og Kirkenes Integrationssamarbejde (KIS) om at matche danskere og flygtninge.

Netværksperson/familie er et vidt begreb.

Men der er plads til alle, som har lyst til at lære flygtninge at kende og til at introducere dem for det danske samfund – både de skrevne og uskrevne regler og normer.

Samtidig får du selv en unik mulighed for at få et indblik i et andet menneskes liv, historie og kultur.

Som netværksperson kan du derfor selv vælge, hvilken matchmulighed som du ønsker at tilbyde, dvs. om du vil deltage som netværksperson, netværksfamilie eller vælge at være medlem af og/eller danne/tage initiativ til en netværksgruppe – der er både behov for enkeltpersoner, par, børnefamilier, unge, ”danske bedsteforældre” og gruppe- og interessefællesskaber.

Der sidder helt sikkert en person eller en familie og venter på dig og dit selskab. Rigtigt mange flygtninge ønsker kontakt til en lokal borger, familie eller gruppe – faktisk er ventelisten på mere end 150.

Der mangler derfor flere frivillige hænder (og hjerter).  Så hvis DU har lyst, kan du gøre en stor forskel.

Du kan melde dig til her på siden. Derefter vil vi tage kontakt og du vil blive inviteret til informationsmøde, hvor du kan møde vores styregruppe og få meget mere at vide om, hvordan det hele foregår. Introduktionsmøderne holdes den 2. lørdag kl. 13.00 og den 2. mandag i måneden kl. 18.30.

Du kan også følge med her og på Facebook, hvor vi i de kommende uger vil fortælle meget mere og samtidig præsentere nogle af de mennesker, som allerede nu har glæde af netværksaktiviteten.

Ved at få sat ansigt på flere af de mennesker, som har taget et valg, håber vi at kunne fortælle dig om, hvad det indebærer at være netværksperson, inklusiv alle de glæder, succeser og udfordringer, som der automatisk følger med.

Det kræver selvfølgelig noget af din tid og af dit personlige engagement, men allervigtigste kræver det din lyst til at gøre en forskel i et andet menneskes liv og hverdag.

Vær med til at skabe et fællesskab, der bygger på en fælles indsats, fordi sammen kan man skabe de allerbedste resultater – flygtningene og vi har brug for dig.