Familien Hansen og familien Abdal har efterhånden kendt hinanden gennem et halvandet år. Et møde med de to familier, som foregik hjemme hos Kirsten, Thomas og deres søn som er netværksfamilie for Mahmood og Iba og deres tre børn, var på mange måder en øjenåbner.

Deres fælles historie startede med, at Kirsten og Thomas ønskede at gøre en forskel for flygtninge, og ønskede samtidig at få indsigt i en anden kultur. Familien Abdal søgte hjælp til de praktiske ting, at lære det danske sprog og opleve kulturen i en dansk familie. Begge familier fik deres ønsker og forventninger opfyldt – og endda med mere til. I dag er familierne ikke blot netværksfamilier, der kan hjælpes ad med de praktiske ting, men er også blevet rigtig gode venner, som Kirsten også beskriver med – ”Det er de familier der er sammen, der definerer hvad det gode er. Og så opstår der måske et venskab – og sådan er det jo, de tager jo bare en vej, når det bliver godt”.

Deres venskab har resulteret i en masse gode oplevelser sammen. Bl.a. ture i zoologisk have, Sankt Hans, hyggelige stunder i Mahmood og Ibas grøntsagshave og meget mere. Familien mødes stadig om de praktiske ting, men venskabet fylder dog. – ”Vi startede som: Vi vil gerne hjælpe, og så blev det til et venskab” fortæller Thomas. Det er blevet til et gensidigt venskab på kryds og tværs af generationer. Også børnene nyder at være i selskab med hinanden, og selvfølgelig resten af familien. Mahmood og Ibas datter Hanine fortalte om nogle af de øjeblikke hun holder mest af, i samværet med Kirsten, Thomas og deres søn – ”Når vi sidder og snakker, eller når vi spiser sammen og hygger os. Når familien samles er det dejligt”.