2021 har været et meget positivt år på trods af Corona. Vi har udvidet med 500 m2 et meget dejligt sted, nemlig Lindholmsvej i Nørresundby.

Området er inddelt i nyttehaver, hvor en blandet flok af haveelskere dyrker, snakker, drikker te og spiser søde kager. Der er ikke hække eller hegn omkring haverne. De sociale kontakter, fælles samvær og integration bliver derfor en naturlig del af havelivet.

Gl. Lindholm skole har et hjørne af området med skolehaver, hvor energiske børn dyrker de grønsager, de bedst kan lide. Et andet område tilhører en børnehave, der helt tydeligt er interesseret i smådyr, for der står fine, hjemmelavede skilte med formaninger om, at man ikke må gå der, for der er krible-krable-dyr lige nu.

Der er liv og glade stemmer, når man kommer i haverne en solskinsdag. Det et stort og krævende arbejde at opdyrke nye arealer. Vi har fældet træer og ryddet op til den store guldmedalje. Vi var så heldige, at venlige mennesker forærede projektet en polytunnel på 25 m2.

I Haveselskabet Engen i Skalborg fortsætter de to syriske familier med kolonihaver på 3. år. På Syrenbakken fortsætter alle 8 familier med frilandshaver og med dyrkning af grønsager i det store drivhus på 90 m2. Der er familier, der har haft køkkenhaver i 5 og 6 år.

Det er en fornøjelse at se, hvor stor en glæde de har af havearbejdet og ikke mindst begejstringen over at høste egne grønsager. Der står mange solsikker i haverne. Det skyldes, at beboerne på institutionen er meget glade for de store, gule blomster. Vi har derfor valgt, at alle haver har plads til solsikker.